Головна » 2013 » Листопад » 15 » Перший дан з годзю рю карате
15:12
Перший дан з годзю рю карате

З 25 по 27 жовтня в Одесі пройшов Фінал XIII Кубка України з годзю-рю карате і кобудо, у якому взяли участь спортсмени Полтавської області.

Полтавське обласне відділення Всеукраїнської федерації годзю-рю карате і кобудо було представлено спортсменами з Кременчука, Полтави та Кобеляк.

Початку змагань передував 5-денний семінар із окінавського карате, який проводив шеф-інструктор Міжнародної федерації карате годзю-рю Теруо Чінен (Окінава, Японія, IX дан).

    

На протязі п’яти днів учасники семінару осягали секрети традиційного окінавського рукопашного бою, карате годзю-рю від учня творця даної школи Ч. Міягі. Семінар викликав великий інтерес і значно підвищив рівень учасників у окінавському годзю-рю карате. За результатами семінару гранд-майстер Теруо Чінен присвоїв керівнику кобеляцького відділення карате Дмитру Тараненку заповітний чорний пояс І дан.

   

На Кубок України було заявлено 750 осіб із 18 областей України. Турнір проводився за такими видами карате, як ката карате, ката кобудо, поєдинки з дозованим контактом (шобу куміте) і повноконтактні бої (ірікумі — дзю та ірікумі -го).

Ось що розповів нам очевидець та учасник змагань Дмитро Тараненко: «Я навіть не надіявся на такий результат, адже семінар забрав майже всі сили. Ще я працював на змаганнях суддею, тому часу не те, що підготуватись, розім’ятись не було. Суперники були досвідчені та повні сил, але ми, не зважаючи на конкуренцію, показали всім, що кобеляцькі каратисти так просто не здаються».

За результатами Кубка України кременчужанин Сергій Калініченко завоював два «золота» в розділах ката кобудо (робота з холодною зброєю) і ката карате (вікова категорія «Ветерани 36+»).

Два «срібла» на рахунку керівника кобеляцького відділення обласної федерації карате Дмитра Тараненка, що виступав у розділі ката кобудо і ката карате («Дорослі 18+»).

І жирну крапку у виступах збірної області поставив один із кращих вихованців кобеляцького центру карате «ДЗАНСІН» Євген Пилипенко, який у складних повноконтактних боях виборов золоту нагороду.

За результатами загальнокомандного заліку Полтавська область посіла III місце.

Переглядів: 530 | Додав: Apachay | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]